Workshop sieraden maken met de HotPot      

HotPot is een klein potje dat in de magnetron geplaatst wordt, waarmee je glas kunt smelten (het zogeheten “fusen”). Zo fuse je op een eenvoudige, veilige manier de mooiste colliers, oorbellen en andere sieraden in elkaar!

Tijdens de workshop leert u glas snijden, krijgt u uitleg over de verschillende glassoorten en leert u de glasstukjes stapelen en “afbakken” in de magnetron.
U krijgt twee HotPotten tot uw beschikking, 1 grote en 1 kleine HotPot. Hiermee kunt u verschillende sieraden maken; een hanger, een ring, een broche….
Omdat het glas enkele uren langzaam moet afkoelen kunt u deze niet gelijk meenemen.

De kosten voor de workshop zijn (minimaal 2 personen - maximaal 4 personen), inclusief materiaal: 27,50 euro p.p. en duurt 2,5 - 3 uur.

Alle workshops worden gehouden in het atelier te Zandvoort aan Zee.


     

     

WORKHOP GLASKRALEN BRANDEN

Tijdens de workshop leert u de basistechnieken van het glaskralen branden.                                                                              

                                                                                                                                                                              Aan de orde komen:                                                                                                                                           -veilgheid                                                                                                                                                                  -het gebruik van materialen, gereedschap en brander         
- het maken van een basiskraal
- en 1 van de volgende technieken: dots (stippen), luchtbellen, bloemetjes of stringers trekken

Het aantal kralen dat kan worden gebrand hangt af van de vaardigheden van de cursist (gemiddeld 10 à 12 kralen).

Na de workshop worden de kralen in een oven gelegd om te annealen; dat wil zeggen dat de spanning uit het glas gehaald wordt, waardoor de kans op breuk klein is. U kunt de kralen dus niet gelijk meenemen.

Kledingadvies: oude/niet brandbare (bij voorkeur katoenen), aansluitende kleding. Liefst geen korte broek en korte mouwen.

Tijdens de workshop draagt u een didymiumbril die u beschermt tegen het schadelijke licht van de vlam van de brander. Deze bril is aanwezig.

De workhop wordt individueel gegeven en duurt ongeveer 2,5 - 3 uur.

De kosten zijn 37,50 euro inclusief materiaal.